Communie

Ben jij op zoek naar een leuk aandenken voor een communie, lentefeest, … Dan ben je bij Creosi aan het juiste adres.

Communie:
Wanneer men kiest voor een communie, betekend dat men opnieuw een verbond sluit met de katholieke kerk. Ik schrijf wel degelijk opnieuw, want de communie en ook het vormsel kan men beschouwen als een hernieuwing van het doopsel. Een doopsel is vaak de keuze van de ouders, terwijl het kind zelf steeds vaker beslist of het hierin verder gaat en kiest voor een communie en later vormsel of niet.

Lentefeest:
In tegenstelling tot de communie kiest men bij een Lentefeest voor de aansluiting tot de Vrijzinnige humanisten. Vaak zijn dit leerlingen die op school zedenleer volgen, maar steeds meer kinderen die godsdienst volgen kiezen er voor om de kerk links te laten liggen en voor een lentefeest te gaan.

Groeifeest:
Wanneer men kiest om zich niet te verbinden met de kerk, noch de vrijzinnigen wordt er steeds vaker van een Groeifeest gesproken. Ook hierbij staat het kind centraal tijdens het feest en viert men de overgang naar een nieuwe levensfase. Waar een communie en lentefeest graag in besloten familiekring gevierd worden kiest met bij een groeifeest steeds vaker om dit samen met anderen te vieren.

Welk feest een kind ook kiest, alles draait om het feit dat het kind groter wordt en steeds meer groeit in zijn levensverhaal. Het is dan ook een dag dat het kind in het middelpunt van de belangstelling staat en gevierd wordt!

Bij ons kan u voor al deze feesten terecht voor leuke aandenkens.

  • Kaartje: met foto – naam en datum
  • Magneetbutton met naam
  • Flesopener met naam
  • Sleutelhanger met naam
  • Gevulde snoepzakjes met naam en/of foto
  • Gevulde glazenpotjes met naam en datum